KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Richard Stark (oikea nimi: Donald E. Westlake): Minä olen Parker (Parker #1 (1974))
Kirja:
 Se, että Vaasa Oy aloitti Parker-sarjansa Parker-sarjan kirjasta numero 2 taisi olla syynä se, että ensimmäinen osa ilmestyi Rautaisten kirjojen kirjana numero 11. Joten jo silloin oli lukijakunnan mahdollista ymmärtää tästä kirjasta löytyvät viittaukset tuohon ensimmäiseen kirjaan.
Mutta huomattavasti parempi tämä oli kirjana kuin tuo ensimmäinen. Parker on oli edelleen etunimettömyydessään vallan epämiellyttävä veikko. Tappaa ja rosvoaa ilman sen suurempia omantunnon tuskia, mutta kyllä minä tästä kovasti tykkäsin ja yhdellä istumisella Helsinki-Vantaan Tavara 2 pisteessä istuksiessa luin.
Stark/Westlake-maisen sujuva ja hyvä. Vauhdikasta, yllättäviä käänteitä täynnä ja sujuva.
Suomennos:
 J. V. Ilkka käytti aina välillä mielikuvitusta ja ajatusta kun käänsi joten tästäkin tuli hyvä ja toimiva käännös. Välillä kyllä miehellä taisi olla kiire, mutta onneksi ei tällä kertaa.
Kansi:
 Onpas kanteen valikoitunut ruma kaveri Parkeriksi osoittelemaan isolla pyssyllä. Ruma tukka ja pitkälti avonainen paita. Takana tuimassa toiminnassa mukana blondi oranssissa poolopaidassa. Onneksi Parker suojaa. Takakannessa sama kaveri on saanut päälleen nahkatakin, mutta sama pyssy edelleen kädessä.
Sinänsä hupasaa. Parker saa heti kirjan alussa uuden naaman plastiikkakirurgilta. Noin rumanko mies siis sai?
Mukavan pyöreä fontti valittu sarjan logoksi ja alareunassa tyly kuvaus kirjan tylystä päähenkilöstä.
Lisäpropsit kirjasarjan selkämallista, joka on yhtenevä sarjan kummankin kirjan keston ajan. Sääli, että sarja ei jatkunut pidempään, tuo tuollainen rivi olisi näyttänyt komealta hyllyssä.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää