Warren Murphy: Surullisen miehen testamentti (Kuukauden Super Action 4 (1991))
Kirja: Warren Murphy on yksi niistä kirjailijoista joita arvosta kovin, ihan vain jo sen perusteella, että mies oli puolikas siitä tiimistä joka aikoinaan loi Remon. Ja vaikka Murphy on näihin päiviin asti ollut varsin aktiivinen kirjailija, on tämä Trace sarja ainoa, jota häneltä on suomennettu.
Sinänsä sääli, sillä nämä ovat hyviä. Tai kuten Bob Napier Mystery & Detective Monthlystä sanoo: "Warren Murphy's Trace novels are the funniest mysteries ever written. Period." Ei tuohon voi kuin yhtyä.
Vakuutustutkija Devlin Tracyllä on taatusti yksi dekkarikirjallisuuden terävimmistä kielistä ja pahin riippuvuus nauhalle saneluun, unohtamatta miehen Finlandia vodkan ja tupakan suurta kulutusta. Taikka osa-aika huora tyttöystävää jota kaikesta huolimatta Tracy rakastaa.
Mutta varsinkin tuo ûber-terävä kieli tekee kirjoista todella hykerryttävää luettavaa. Nykypäivän vastineena Tracelle tulee mieleen House.
Lisäksi kerronta on hyvin terävää ja pitää juonen koko ajan liikkeellä eikä Trace vain haahuile paikasta toiseen törmäilemässä johtolankoihin kuten monet kolleegansa.
Ei täydellinen, mutta oikein hyvä.
Tämä on toinen painos tästä kirjasta. Ensimmäinen oli Trace #1. Tietysti kaikkien taiteen sääntöjen mukaan tässä toisessa painoksessa on eri kansi ilman mainintaa, että kyseessä on toinen painos.
Kansi: Jos tuossa ekassa painoksessa oli tylsä kansi, ei tämäkään riemun tunteita aiheuta. Sinisyyttä ja negatiivisiä ihmisiä ja kello pienessä kuvassa. Ja tämä kuva liittyy sisältöön.... miten?
Suomennos: Täysin sama suomennos tämä on kuin ekallakin kerralla, joten: "Naurukannustaja"! Alkuperäinen ilmaisu taisi olla cheerleader. Mutta ihan sujuvaa tekstiä Sarkkila on tuottanut. Tuon lisäksi. "Naurukannustaja". Hah.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää