Brad Latham: Kuoleman varjossa (Viihdeviikarit Action - Hook #3 (1990))
Kirja:
Näemmä alkukielellä Hook kirjoja julkaisiin viisi kappaletta. Suomessa niitä saatiin ulos kolme. Ja tyystin mahdotontahan olisi ollut, että kun julkaistaan, niin julkaistaan osat 1-3. Ei ei ei, se olisi ollut ihan liian helppoa. Ulos tulivat osat 1, 2 ja 4 eivät edes nekään järjestyksessä. On se vain niin vaikeaa.
Pidin ensimmäisestä Hookista paljon ja innoissani odotin seuraavaa Hookia luettavakseni. Sääli vain, että pettymys olikin sitten kova.
Kaikki se mikä teki edellistä kirjasta hyvän puuttui tästä. Tämä oli vain laahaava, tylsä ja selittelevä. Koska oikeiden kioskikirjojen tavan mukaan kirjailija piiloutuu salanimen taakse, niin paha sanoa, että oliko tämä edes saman kirjailijan teos kuin ensimmäinen. Täysin erilaiselta tämä kuitenkin tuntui.
Koska kirja sijoittuu vuoteen 1938, on Toisen Maailmansodan uhka selkeästi mukana tässä kantta myöten. Natseja ja kaikkea. Ja tuo sodan uhka antaa mukavan tunnelman kirjalle. Se sitten taisikin olla ainoa todella hyvä asia tässä kirjassa.
Suomennos: Sirpa Vuento suomentamassa. Ilmeetöntä ja eleetöntä, sujuvaa työtä. Yritin Googlettaa, että mitä Sirpa nykyään tekee. Ainoa mitä löysin on joku traktoritarrakirja. Toisaalta, traktoritarrat ovat kivoja.
Kansi: Ei näin pojat. Tuo kuva on Hook sarjan ensimmäisen  kirjan kuva. Tosin rajattuna saksilla ja läntättynä mustan pohjan päälle. Mitäköhän vikaa oli alkuperäisessä kannessa, missä oli kaikenlisäksi aina myyvä hakaristikin mukana. Mutta tuo suomalainen versio.... epäkunnioittavasti käsitelty alkuperäistä kuvaa. Hävettää taas, saatana.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää