Mickey Spillane: Aikamoinen nainen (1966)
Kirja:
Tiger Mann ei ole ikinä ollut lähelläkään suosikkihahmojani Spillanen hahmogalleriassa. Mies on tuntunut minulle lähinnä hupsulta hölmöilijältä, joka vetoaa kaikessa menneisyyteensä vastarintaliikkeessä ja sillä oikeuttaa kaiken mitä tekee ja ajattelee. Tulee aina mieleen mies, joka oli koulussa hyvä pesäpallossa ja elää sitä aina uudestaan.
Mutta se on myönnettävä, että aivan helvetin tylyä meininkiä ja arvomaailmaa Spillane tuottaa. Myös Tiger Mannin arvomaailma on aika yksioikoinen "vittu toi oli ilkeä mulle joskus vuosia sitten ja nyt mä tapan sen". Ja kyseessä on sentään nainen, josta Mann noin ajattelee.
Sujuvaa tämä on. Tehokasta tämä on. Mutta Tiger Mann on rasittava.
Suomennos: Gummerus panostaa laadukkaaseen suomennokseen ja sen huomaa myös tästä. Kun muut (lue: vaatimattomammat) kustantamot samoihin aikoihin 60-luvulla antoivat miesten (ja naisten) jotka eivät täysin englantia osanneet suomentaa, niin Gummerus valitsi ohjaimiin kaverin, joka osasi.
Kansi: Matti Louhi dominoi Gummeruksen kansia pitkään, ja pääsiasiassa hyvin. Välillä mies kyllä sortui taiteellisuuteen, joka oli aika perseilyä. Tämä on yksi niistä kuvista, joka venkoilee taiteellisuuden rajamailla mutta kaatuu kumminkin voiton puolelle. Nätti negatiivinen kuva sääristä ruskealla taustalla. Maassa pistooli joka lupailee väkivaltaa ja vaarallisia tilanteita. Mainio kuva.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää