Johann Carlsberg (oikea nimi: Antti-Erkki Vilhonen): Turisteja haudan takaa (Silmä-sarja (1971))
Kirja:
 Jopas oli harvinaisen rasistinen kirja. Oikein yllätti minutkin, joka sentään pidän itseäni sellaisena, joka on lukenut jo vähän kaikenlaista. Mutta tämä, tämä yllätti. Harvoin tulee luettua kirjoja, joissa suhtaudutaan erilaisiin kulttuureihin ja heidän kaupunkeihinsa, elinoloihinsa, pukeutumiseen ja aivan kaikkeen (naisia lukuunottamatta) näin negatiivisesti.
Mutta kuitenkin, noin kerronnallisesti ja juonellisesti tämä oli ihan toimiva teos. Ensimmäisen kerran näemmä lukenut vuonna 1989 ja siitä ei ollut jäänyt mitään mielikuvia, taitaa olla, että silloin saanut tätä loppuun asti kahlattua, mutta nyt, varttuneempana tämän kyllä luki ihan loppuun asti.
Mukavan vauhdikas, sopivasti seksiä ja turskahduksia väkivaltaa. Ihan toimiva kotimainen seikkailukertomus, jossa päähenkilönä on kirjailijan nimen omaava lehtimies.
Tuon nimen, Johann Carlsberg, takaa löytyy Antti-Erkki Vilhonen, joka näyttää nykyään asuvan Salossa. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että miehen meriittilistalta löytyy noin sata pienoisromaania Kolmiotuotteelle (ettei vain olisi kyseessä kuitenkin Kolmio-Kirja) 1975-1977 nimimerkeillä Helena Markkula ja Anne Vilja. Oikea senttari siis!

Kansi: Koko Silmä-sarjalla on yhtenevä keltainen ulkoasua sekä yhtenevästi kannessa nuo mutristelevat silmät sekä alalaidassa tuo slogani "Ota tämä! Vauhtia ja jännitystä kannesta kanteen!". Pidemmän elinkaaren olisin kyllä sarjalle suonut kuin nämä viisi, mutta minkäs teet.
Kuvassa istuu alaston blondi keväisen hautuumaan penkillä punaiset kukat käsissään, katsellen kutsuvasti kameraan. Ketä blondi kutsuu? Muita alastomia hautausmaan käyttäjiä? Paremmin tuo kuva olisi kyllä sopinut jonkin kauhukirjan kanteen, sillä jotain aavemaista tuosta kuvassa on. Mutta yksi pallo lisää noista tuijottavista silmistä ja tisseistä.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää