H. P. Lovecraft: Charles Dexter Wardin tapaus (Jalavan kauhusarja #19 (1992))
Kirja:
 
Kaikki tietävät, kuka H. P. Lovecraft on. Sen lisäksi valtava läjä ihmisiä ihailee ja vannoo miehen tuotannon sekä hahmon nimiin. Itse kyllä tiedän hänen ansionsa sekä asemansa ja perintönsä nykyiselle kauhu genrelle, mutta tätä aikaisemmin en ole kunnolla edes perehtynyt Lovecraftin tuotaan. Toisaalta, tämä on myös miehen ainoa romaaniksi luettava teos.
Ja voi jeesuksen perse, miten tylsä se oli. Tiedän kyllä, että kirja oli kirjoitettu noin sata vuotta sitten eikä sitä pitäisi katsella ja arvostella tämän vuoden silmin. Mutta ei se muuta sitä miksikään, että kirja oli yksinkertaisesti vain tylsä. Ei tuo vihjeiden, vinkkien ja ehkä-kai-ehkä voinut edes sata vuotta sitten herättää minkäänlaisia kauhun tai edes jännityksen tuntemuksia. Olen lukenut tätäkin vanhempia kirjoja ja kas, ne eivät olleet tylsiä, joten tällä voin vain todelta: tylsää ja tylsää vielä enemmän. Jahkailua ja selittämistä ja vielä vähän jahkailua lisää.
Hyi.

Suomennos: 
Hyvin Äärelän Ilkka tehtävästään suoriutui. Kiinnostaisi tietää, että tulikohan miehelle koskaan halu vain huutaa tämän tylsyyden ja jahkailun parissa.
Kansi: Eikä edes kanteen oltu nähty vaivaa yhtään. "Hei, pistetään tuollainen korkkitaulukuvia ja lätkäistään kirjan nimi päälle. Sit se on tosi kiva ja vihjaileva ja hieno".
Ei muuten ole.
Kirja missä on kaikki huonosti.

Minä sanon: 
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää