David Robbins: Operaatio Fox (Eloonjääneet #1 (1990))
Kirja: David Robbins näemmä on ihan oikea ihminen eikä vain nimimerkki. Ja kaiken kukkuraksi vallan tuottelias poika tuo on ollut kirjailijana. Sarjoja, mitä mies on kirjoittanut on ollut ja on lukuisia ja osa sarjoista on näemmä ollut aika pitkiäkin. Ilmeisesti sen takia David kätkeytyy miehekkäiden aurinkolasien ja pitkän mustan nahkatakin sisään. Säilyttää mysteerisyyden.
Mutta pitkä on ollu tämä post-apokalyptinen Eloonjääneet (alunperin Endworld) sarjakin. 28 kirjaa vuosien 1986 ja 2009 välillä. Näyttääpä sarja vielä synnyttäneen spin off sarjakin nimeltä Blade, jota on tullut 13 osaa. On siinä atomisodan jälkeistä hupailua kerrakseen.
Mutta kyllä tämän mielikseen luki. Ja kaikessa hölmöydessään (tappajamutanttioravia ja tappajamutanttisammakoita) se sai nauramaan ääneen vedet silmissä. Kolleegat töissä katsoivat kummastellen kun hirnuin. Se on paljon se, että kirja saa minut ääneen nauramaan.
Välillä tuntui, että luin jotain seikkailullista poikakirjaa, mutta mukaan pistetyt varsin aikuiset teemat (mm. raiskaus) kyllä palauttivat maan tasalle.
Tietokonepelimäistä väkivaltaa, miehekkäitä miehiä, suuren tuhon jälkeisessä maailmassa seikkailua, kerrassaan typerää muka-hah-hah-hauskaa sananvaihtelua sekä palvovia naisia ja traagisia kohtaloita. Ei tästä voi kuin tykätä ja sääliä, että tätä ihanuutta saatiin suomeksi vain neljä osaa.
Suomennos: Nopasen Maire on näitä pidemmän linjan suomentajia ja sen huomaa. Teksti on sujuvaa ja mukaan on pistetty pikkaisia murrepaloja, joilla saadaan eri hahmot elämään ja erottumaan toisistaan. Olisi kyllä kiva tietää, että naurattiko Mairea tämän parissa yhtä paljon kuin minua vai vaikeroiko hän?
Kansi: Alkuperäinen D. Hendesonin maalaama kansi pantuna rumiin vihereisiin kehyksiin, joilla on saatu peiteltyä alkuperäiset logotiedot kannesta. Eloonjääneet-logossa tavoiteltu alkuperäisen Endworld-logon liekkimerihenkeä. Mukaan vielä lämäisty Tutustumistarjous hintalappu koukuttamaan kaikki 3 mummom markan alennuksella mukaan.
Itse maalauksessa taitaa patsastelle kirjan henkinen päähenkilö Blade, lihakset pullistellen ja puukko kädessä, tiukka musta nahkaliivi päällään. Jos tossa ei ole äijyys kohdallaan, niin sitten ei ole missään.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää