Walter Wager: Heräämisen aika (Best-pocket (1987))
Kirja:
 Ainakaan Viihdeviikareita ei voi yrittämisen puutteesta syyttää. Best-pocket oli sarja, jossa oli romantiikkaa ja jännitystä sekaisin. Tai voiko tätä edes sarjaksi kutsua, sen verta löyhästi, ainoastaan tuolla Best-pocket logolla ne sidotaan toisiinsa. No. Minä kutsun tätä sarjaksi ja se on tässä tapauksessa jumalan sana.
Walter Wager teki pitkän uran kirjailijana kirjoittaen kaikkea thrillereistä actioniin. Miehen suurimmaksi ja tunnetuimmaksi teokseksi taitaa kuitenkin jäädä kirja mihin Die Hard 2 löyhästi perustui. Tai miten niin taita.... mies on kuollut että tuskin uusia kirjoja pahemmin tulee.
Tästä kirjasta kyllä jäi jälleen kerran oikein hyvä maku suuhun Wagerin kirjoittajan taidoista. Jännä ja nokkelasti koottu kosto-teemainen tarina, missä mukana vipeltävät nuo kaikkien arkkiviholliset, natsit. Hyvin kirjoitettu, sillä aloin välittämään kirjan päähenkilöstä ja sitä ei kauhean usein enää nykypäivänä tapahdu.
Tehokas ja tästäkin saisi hyvän ja jännittävän elokuvan, mitä nyt kannattaisi tuo keskikohdan junnaavuus jotenkin leikata pois.
Suomennos: Reijo Kalvas on näitä Viihdeviikarien luottosuomentajia eikä tuo tälläkään kertaa moitteen sijaa työlleen anna. Sujuva ja virheetön sekä pohdittu.
Kansi: On siinä hakaristi sekä rautaristi. Hyvin molemmat symbolit osuvat kirjaan.
Punainen väri eniten esillä ja siinä kummallisen vaalean sinisellä painettu kirjan nimi. Ei ihan toimiva väri yhdistelmä, mutta ainakin tuo on iskevä.
Kirjasarjan nimi on paienttu hupaisalla pyöreällä fontilla. Aika naisellinen logo näin miehekkääseen kirjaan.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää