Jason Dark (oikea nimi: Helmut Winkelmann): Kauhujen yö (Yöjuttu #1/1982)
Kirja:
Tämä on taas niitä kyseenalaisia juttuja, mistä saisi sen luotettavan tiedon, kuka tämänkin kirjan on kirjoittanut. Luotettavimmalta nyt tällä hetkellä tuntuu tuo Helmut Winkelmann.
Peruskauraa John Sinclairin seikkailuissa tämä on. Joskus menneisyydessä kun olin vielä teini, nämä tuntuivat niin jänniltä, niin kovalta kauhulta. Nykyään, noin 20 vuotta myöhemmin…. hmmm…. Onhan näissä kaikki elementit paikoillaan ja mystiikkaa vaikka muille jakaa ja kyllähän näitä vieläkin ihan ilokseen lukee, mutta ei tämä minkään asteisia kauhun viboja aiheuta. Ensimmäiseksi suomennetuksi ihan hyvä valinta, sopivasti esitellään hahmoja, jotka myöhemmin muodostuivat Yöjutuissa vakionaamoiksi.
Suomennos: Suomentajana yxi niistä suomalaisen kioskikirjallisuuden suurista tuntemattomista jotka nykyään ovat alkaneet saada ihan oikeaakin tunnustusta urastaan. Kari Nenonen. Pätevää kielen kääntöä tämä.
Kansi: Läpi koko Yöjutun historian ihmiset tuntuivat kyselevän, mistä kannet ovat kotoisin "Kansainvälisiltä kuvatoimistoilta" taisi olla vakiovastaus. Jouko Similä on merkattu ulkoasuista vastuulliseksi, mutta mistä miehen saisi kiinni, että saisi kysyä, kuinka paljon kansissa on miehen käden jälkeä. Ihan kiva kuva, mutta ei toi kaupunkimaisema näytä Lontoolta yhtään, mikä on kirjan tapahtumapaikka. Ja tuo Yöjuttu-logohan on ihan klassikko.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää