KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Rigor Morton (oikea nimi: Aarne Haapakoski): Kuolema pyramidin varjossa (Yhden illan dekkari #2 (1956))
Kirja:
 Haapakoskella salanimiä piisasi ja Rigor Morton on niistä yksi. Pitänee joku päivä vihdoinkin lukea tuo "Outsiderin kirja" jos sieltä selviäisi, mistä mies näitä nimimerkkejä keksi.
Kuten muissakin tähän mennessä lukemissani Haapakosken kirjoissa, tähänkin olin vähän pettynyt. Sama tuntuu toistuvan kaikissa, mitä olen mieheltä lukenut.
Ideana ihan hyvä ja paikkojen kuvauksessa suorastaan erinomainen, selvästi huomasi, että Haapakoski oli Egyptissä käynyt ja tiesi sen suhteen, mistä kirjoitti. Mutta kerronnallisesti oli tämäkin teos typerä. Useasti tuli mieleen, että Haapakoski kirjoitti toistoja samoista asioista (esim. jokaisen henkilön piti sama tapahtuma kertoa tutkinnallisista syistä, mutta ei sitä samaa kertomusta olisi tarvinnut kerta toisensa jälkeen kirjoittaa näkyviin) että saisi sivuja kirjaansa.
Eli: Sujuvaa, ideallisesti hyvää ja toimivaa salapoliiseilua, mutta kirjan toimittaja olisi voinut sanoa Haapakoskelle, että "tiivistä".
Ei ihan yhdessä illassa tullut tätä luettua. Yhdessä työvuorossa kuitenkin.

Kansi: Onpas siinä uskalias kansi. Nänni näkyy ja kuristajakin on selkeästi munasillaan. Ja koska kyseessä on kirja "Kuolema pyramidin varjossa" on kanessakin pyramidi.... tai ainakin pyramidin muoto.
Aikansa kun tuijotin tuota kuvaa, tulin tulokseen, että se aika brutaali ja moderni. Varmasti kotimaista tuotantoa, mutta kenen.
Pidän kuvasta. Kirjalle kaksi pallonaamaa, kannelle kaksi lisää.

Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää