KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Kapteeni Hell: Hiljaisen kuoleman kylä (Taskumattisarja #1 (1962))
Kirja:
Tämä kirja taitaa olla yksi mystisimmistä mitä minulla on kokoelmassani.
Taskumattisarja nimistä sarjaa ei Sjöblomin mustakantinen raamattu tunne ollenkaan, tuntee ainoastaan sen toisen liki samalla nimellä tunnetun neljä kirjaa käsittävän sarjan. Kapteeni Hell-nimimerkin Sjöblom tunnustaa Vesa Erkki Syrjäsen nimimerkiksi. Mutta tätä kirjaa ei löydy Syrjäsen hakusanasta. WikiPedia kyllä tunnustaa tämän kirjan Syrjäsen kirjoittamaksi, samaten kuin Fennica. Mutta kumpikaan noista nettilähteistä ei suostu kertomaan enempää itse tästä sarjasta eli jos jolla kulla on tietoa esim. monta kirjaa tähän sarjaan kuuluu, niin saa palkaksi ainakin hymyn.
Tämä kuitenkin oli ensimmäinen Kapteeni Hellin kirjoittama kirja, jonka olen lukenut eikä tämä mitenkään kuvottavan pahaa makua suuhun jättänyt. Jos oikein tarkkaan ajattelee, ei tämä jättänyt oikeastaan mitään makua.
Kirja vilisee kirjoitusaikakauteen sopivia hahmoja jotka ovat joko hupsun hassuja alkoholisteja, kirkasotsaisen kunnollisia seikkailijoita tai niin niin niiiiiin pahan pahoja konnia jotka kuitenkin saavat palkkansa kuten asiaan kuuluu. Matkalla kohdataan stereotypioihin sopivia ulkomaan pellejä jotka kuitenkin nöyryytetään kuten asiaan kuuluu.
Helppo lukea, nopea lukea.
Ei kuitenkaan jättänyt kutinaa, että pitäisi lukea pian joku toinen Hellin kirjoittaman kirja. Lähinnä toiveen, että mies uransa alussa 40-luvulla kirjoitti parempia kirjoja kuin tämä.
Kansi: Minä kyllä pidän tästä kannesta. Uhmakas violetilla sävytetty tupakkaa poltteleva arpinaama raskaan nimipalkin alla. Oli päällä kuinka paljon raskautta tahansa, tuo äijä ei nöyrry tai leiki.
Tosin tuo arpi tuossa poskessa on kyllä aika huonosti meikatun näköinen.
Yksi pallo on annettava pelkästään tuosta kannesta.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää