Jory Sherman: Vegasin vampyyri (Tasaraha! 10mk (1993))
Kirja:
Ei tämä ole kuin uusi painos viis vuotta aiemmin ilmestyneestä Horror-sarjan ensimmäisestä kirjasta. Miksiköhän joku valitsi tämän uudelleen julkaisun arvoiseksi. Ei tämä niin hyvä kuitenkaan ole.
Ensimmäiseen painokseen kirjoittamistani muistiinpanoista huomasin, että tämä oli toinen kerta kun tämän kirjan lukaisin. Ekan kerran näytän lukeneen tämän saman vuonna kun tämä ilmestyi. Eipä tuosta lukukerrasta mitään muistikuvia ollut jäänyt. Ihan kuin ekaa kertaa tätä kirjaa olisin lukenut.
Päähenkilönä tässä kirjassa on Tohtori Russell Chillders (takakannen mukaan "Childers") ja tämä on neljäs osa sarjaa nimeltä Chill. Ainakin seitsemän näitä on englanniksi ilmestynyt. Suomessa aloitettiin siis tämäkin sarja keskeltä sarjaa ja sen julkaiseminen lopetettiin numeroon 5. Toisaalta sääli, olisi mukava tietää, mitä ovat nuo asiat, joihin tässä kirjassa viitataan. Toisaalta, ihan hyvä, että noin vähällä julkaisemisella selvittiin, ei tämä ainakaan kauhean hyvä ollut.
Perus vampyyri-viihdettä. Pikkuisen uuden näkökannan touhuun antoi tapahtuma paikka eli Las Vegas. Vaikka ei sekään kauhean pitkälle kantanut.
Kyllä tämän luki, mutta ei tämä hyvä ollut. Ihmekkään, että ei ollut jäänyt muistikuvia.
Suomennos: Tyypillistä tökkimistä Sappiselta. Juuri sellaista kuin ei tunne kaikkia ilmaisuja englanniksi tai suomeksi. Esim. "Tuntui kuin hän olisi täyttänyt ajatuksensa valkoisella äänellä". Alkuperäinen ilmaisu oli "white noise"…. tai sitten "- Kestäkää minua vielä hetki, Chill sanoi". Alkuperäinen virke taisi olla "Bare with me".
Kansi: Parempi kansi tässä kuitenkin on kuin ensimmäisessä painoksessa. Ihkaoikea, pikkaisen pahoinvoiva ehkä, vampyyri kannessa. Liittyy pikkuisen itse kirjaan. Pikkuisen myös näyttää, että kuva on rajattu jostain isommasta kokonaisuudesta.
Mutta hyvä kuva tuo on. Pelkästään tuon kuvan takia annan tälle painokselle yhden pallon enemmän kuin ensimmäiselle painokselle.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää