KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Richard Sapir & Warren Murphy: Kuoleman pysäytys (Surmaaja #2 (1978))
Kirja: Vaikka tämä julkaistiin Suomessa Surmaaja-sarjan numerona kuusi, niin oikeasti tämä on The Destroyer sarjan osa numero 2. Vaikeatahan se onkin julkaista sarjoja järjestyksessä. On on, vittu on. Onneksi InterNetin aikana on helppoa löytää tieto, mikä on oikea lukujärjestys, että pääsee nauttimaan sarjoista niiden koko teholla.
Nopeasti Sapir / Murphy parivaljakko löysi sen magian, mikä teki Remosta loistavuutta ja suosittua. Kaikki osaset ovat kohdallaan. Käsittämättömät temput ihmisvartalolla, kiero huumori, nenäkkyys, kantaaottavuus, über-väkivalta, jännittävyys.... ainoa mikä oikeastaan puuttui oli Chiun, joka tässä teoksessa oli.... jossain. Ja se onkin toinen tämän kirjan suurista negatiivisuuksista. Chiun kuitenkin on sarjan yksi voimahahmoista ja hänen kanssakäymisensä Remon kanssa sarjan todellinen suola.
Toinen negatiivisuus on kirjassa esiintyvä asioiden toistelu. Kyllä vähemmälläkin olisin uskonut, että Remo on ollut "huipussa" jo kauan. Ei sitä nyt ihan noin usein olisi tarvinnut esille tuoda.
Plussana on mukavat viitteet sarjan ensimmäiseen osaan. Tosin koska tämä julkaistiin Suomessa vasta viisi numeroa ensimmäisen jälkeen, taisi viitteet jäädä vähän hämäriksi.
Remo oli se kirjasarja, joka sai minut innostumaan tästä paperikantisesta kirjallisuuden lajista.
Toinen kerta tämä näyttää olleen kun tämän kirjan luin. Eka kerta oli näemmä vuonna 1994. Uskoisin, että silloinkin pidin tästä. Eli hyvä ja viihdyttävä tämä oli. Toivottavasti pian lukaisen seuraavan osan.
Suomennos: Edellisestä Surmaajasta tuttu Kainulainen taas suomentamassa ja samat viehättävyydet hassuissa suomalaisissa sanoissa vipelsivät tässäkin. Karismaattista työtä.
Kansi: Kuten muissakin Remoissa (tai Surmaajissa, ihan miten vain) on tässäkin käytetty alkuperäistä kansikuvaa. Vähän pienemmässä koossa, mutta kuitenkin alkuperäistä. Tosin tuo pienuus saa kuvan sekavaksi. Tai sitten se vain on ikänäkö.
Huvittava tuo kannen teksti "Remo Williams, surmaava tappokone". Kohtalaisen alleviivaavaa.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää