Marvin Albert: Takaisin todelliseen maailmaan (Stone Angel #2 (1990))
Kirja: Voi taihan talikynttelit. Tämä Stone Angel sarja mainitaan lukuisissa lähteissä Marvin Albertin parhaaksi saavutukseksi ja jos kaikki sarjan kirjat ovat yhtä huonoja kuin tämä, niin ei miehen muu tuotanto sitten kauhean hyvää ole. Kovasti ylistäviä sanoa voi lukea pitkin nettiä mm. tästä kirjasta, mutta en mä osaa tai pysty tästä kirjasta yhtään mitään hyvää löytämään. Kakka mikä kakka.
Ensimmäiset noin 40 sivua takaumia ja olin jo vähällä lyödä hanskat tiskiin jo niiden aikana, mutta urheasti luin kumminkin loppuun asti. Tylsät tapahtumat seuraavat tylsästi toisia tylsiä tapahtumia, eikä päähenkilö Sawyer oikeastaan itse pahemmin asioita ratko, pistääpä lähinnä kaverit asialle. Tylsät ihmiset peuhaavat tylsästi tylsässä muotimaailmassa ihmetellen tylsiä asioita tylsästi. Mutta luin loppuun, lähinnä kai sen takia, koska lennolla Heathrow:lta kotiin ei ollut muutakaan tekemistä.
Jopa seksi tässä kirjassa oli tylsää.
Suomennos: Tiedä sitten, onko tuo tylsyys suomennoksen syytä, että oliko suomentaja jollain mystisellä tavalla pilkkonut textin tylsäxi. Mutta muuten kyllä varsin sujuva suomennos. Ei tökkiny.
Kansi: Kyllä osaa olla pieni kuva. Pienen pieni. Taas olisi kannen tekijän pitänyt pysähtyä ja kysyä "mixi?". Miksi tehdä noin pieni kuva. Mutta kuvaahan tuo kirjaa. Siinä on taas kaikki. On etelä-Ranskaa, kivääriä ja tuhmia setiä hillumassa pyssyjen kanssa.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää