ArviotKiitosLinkitPäivityksetYhteydenotot

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Peter Cheyney: Myrkkykukka (Salama minun makuuni #193 (1972))
Kirja:
Näemmä ihan samaa suomennosta käytetty tässä kuin tämän kirjan ensimmäisessäkin painoksessa.
Siihen nähden kuinka tunnettu Peter Cheyney on ja kuinka paljon miehen kirjoja edelleen julkaistaan uudelleen ja uudelleen, niin kyllä miehen kirjat ovat huonoja.
Alussa kertoja-minä Caution on ihan hauskaa, jutustelevaa egoistista kerrontaa, mutta hyvin pian se alkaa ärsyttämään. Ja pian sen jälkeen kerronta alkaa suorastaan ärsyttämään vielä enemmän.
Yksinkertainen juoni joka vie Lemmyn viskipaukun luota toiselle (Lemmy taitaa olla kaikista pahasti alkoholisoituneista etsivistä pahiten alkoholisoitunut "Tule heti aamusta lasilliselle") joka tässäkin kirjassa löytää aina pullon josta ottaa neuvoa-antavan. Ilmeisesti moinen naukkailu silti on se, joka naisia Lemmyssä miellyttää, sillä myöskin sillä saralla miehellä käy ns. flaxi.
Mutta tylsää luettavaa vaikka kunnioitettavasti USA-tyylistä hard-boiledia brittiläinen Cheyney kirjoittaa.
Suomennos: Gummeruksessa on aina panostettu laatuun ja sen näkee myös suomennoksissa. Hyvää kieltä, parit ajankuvaan sopivat hupsuudet ("rabbi" on suomennettu muotoon "rabbiini" ja ilmaisun "naapuri" käyttäminen vähän jokaisesta vastaan tulevasta ihmisestä).
Kansi: Salama minun makuuni-sarjassa on alussa varsin tyylikäs lay-out kannessa. Kirjailijan nimi ja teoksen nimi yläreunassa ohuella viivalla toisistaan erotettuna ja alla oikeassa reunassa tyylikäs Matti Louhen maalaus.
Näissä kansissa Louhi oli parhaimmillaan. Tähänkin kirjaan hän on maalannut naisen, jolla on hyvin kaunismuotoiset rinnat, valtava (mutta pelottava) vyönsolki hot pantseissa sekä hiuksina rehevä vetinen kasvusto.
Parempi tämä kansi on kuin ensimmäisen painoksen kansi, joka toisaalta sopii kirjaan paremmin kuin tämä. Mutta kuvana tämä on niin hyvä, että pakko antaa pelkästään kannelle yksi pallura.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää