KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Clark Darlton (oikea nimi: Walter Ernsting): Uusi supermahti iskee (Perry Rhodan #2 (1975))
Kirja: Toinen osa Perry Rhodanin seikkailuja ja homma jatkuu tasan siitä, mihin ensimmäinen osa loppui. Mainio jatkumo saatu aikaiseksi jo kahdessa numerossa.
Mukavan leppoisaa pikkuseikkailua kylmän sodan jälkimainingeissa. Yksinkertaisia juonenkäänteitä, hölmöjä avaruusolioiden keksintöjä ja pönöttelyä. Melkein vauhdikasta actionia ja suuria haaveita maailman rauhasta.
Juuri sopivaa luettavaa töihin, kun istuu Tavara2 Turvatarkastuspisteessä ja odottaa, että jotain tapahtuisi.
Ei voi kuin odottaa innolla, että tulee hetki, kun luen kolmannen osan.
Extra hienoutena löytyy taas tutut iskulauseet ("Perry Rhodan ei polta tupakkaa") sekä kevyt esittely kirjailijasta. Varsinkin tuo kevyt esittely lämmitti pienen lukijan mieltä.
Suomennos: Marja-Liisa Vuorjoki pisti sanat järjestykseen ihan yhtä hyvin kuin ensimmäisen osan suomentanut päällikkö Renne Nikupaavola. Mitään pahaa sanottavaa ole.
Kansi: Alkuräiskantta käytetty, ainoana erona tuo Suomessa luotu huumeinen Perry Rhodan-logo.
Ilkeä kiinalainen sormi pahaenteisesti sillä kuuluisalla Punaisella Napilla, vieressään suurvaltamaiden symbolit sekä nippukaupalla uhkaavia ohjuksia. Taustalla avaruusmaisema joten ei jää epäselväksi, että kyseessä on scifi-teos.
Kansi kuvaa kirjan sisältöä yksi yhteen ja on toteutettu taidokkaasti. Ei voi kuin antaa yksi pallo lisää pelkästään tästä kansimaalauksesta. Kaunis.
Ehkä kuitenkin vähän särähtää silmään tuo pyllystään savupilven pieraiseva raketti, jonka pilvessä lukee seikkailun nimi. Ei tuo ihan kauhean hyvin kokonaisuuteen sovi.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää