Gérard de Villiers: Pikkusormi paholaiselta (Rautaiset kirjat #2 (1971))
Kirja:
Vaikka tämä kirja ilmestyikin Rautaiset kirjat sarjassa numerolla 2, on tämä Malko-sarjassa numero 9. Eli siis Rautaiset kirjat sarjassa numerolla 4 julkaistu Malko oli noin niin kuin kronologisessa järjestyksessä varhaisempi. Pikkaisen olisi joku toimittaja jossain välissä voinut julkaisujärjestystä pohtia. Toisaalta, jos julkaisematta kuitenkin jäi numerot 1 ja 3-8, niin ei tuo niin tarkkaa ole.
Mutta oli se maailma niin paljon kiltimpi silloin vuonna -67. Esimerkiksi CIAn agenteille oli karmeinta, mitä ovat koskaan nähneet, irtileikattu sormi.
Muutenkin touhu on aika kiltin oloista, lähtien sexikohtauksista, jotka kylläkin ovat tässä aika päälle liimatun oloisia. Ihan kuin olisi pitänyt saada sivumäärä täyteen. Mutta kai sexikohtauksen sijoittaminen kirjaan oli vain pakko tehdä.
Loppu oli kyllä yllättävä ja kaikessa tylyydessään se soti mainiosti kirjassa siihen saakka ollutta "kiltteyttä" vastaan.
Hyvä kirja, ilokseen luki. Malkot olivat näemmä aika hyviä sarjan alkupäässä.
Suomennos: Sama suomentaja kuin edellisessäkin Malkossa. Mitään mainitsemisen arvoista ei jäänyt mieleen. Että ilmeisesti homma oli hoidettu kuten suomentajan pitääkin. Huomaamattomasti.
Kansi: Jykevä leuka tuolla blondilla joka limoviikunan takana lymyää. Hyvä piilo, pitää myöntää. Ei häntä kukaan tuolta näe.
Isot tissit, iso pyssy ja rauhallinen katse. Satavarmasti agentti.
Mutta muistettava on, että Malko on "musta" agentti.
Parempi kuin nykyiset kannet mitä R-Kioskilla näkee.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää