KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

K. R. Dwyer (oikea nimi: Dean R. Koontz): Sankariparka (Puuma-kirjat #106 (1977))
Kirja: Hyvin varhaista Koontzia, josta puuttuu kaikki se syvällisyys, joita Koontz saa aikaiseksi henkilöihinsä myöhemmissä teoksissaan. Mutta toisaalta pulp-viihde-pläjäyksenä tämä oli oikein mukava perusteos.
Eli, jos tätä ajattelee jälkimmäisenä, oli tämä puoli miellyttävä mutta pikkaisen tylsä. Nopeasti luettava ja yksinkertainen. Ei kovinkaan originelli eikä edes kovinkaan vauhdikas saatika sitten jännittävä. Töksähtelevä ja pomppiva. Eli ei kauhean hyvä vaikkakin pariin otteeseen huomasin jännittäväni, kuka mahtaa olla syyllinen.
Mutta kirjan päähenkilö oli kaikessa sisäänpäin kääntyneisyydessään ihan mielenkiintoinen Vietnamin sotaveteraani, jonka sisäänpäinkääntyneisyyttä ja murjotusta Koontz kuvasi hyvin.
Mutta jos tätä ajattelee Koontzina, niin ei tämä ole edes mielenkiintoinen kuriositeetti, mutta jos on intohimoinen Koontz fani ja haluaa kerätä miehen koko tuotannon jonoon hyllyyn, on tämä haasteellinen löydettävä. Amerikassa ja muissa englanninkielisillä alueilla kuitenkin helpompi, sillä on tästä myöhemmin otettu useampikin uusintapainos, jonka kannessa seisoo komiasti Koontzin nimi.
Suomennos: Paha sanoa, että johtuiko kirjan ajoittainen töksähteleväisyys Jorman suomennoksesta, mutta ainakin pääsääntöisesti miehen sanat olivat oikeassa järjestyksessä ja oikeilla paikoillaan.
Kansi: Kovasti vauhdikas täyteen ahdettu kansi, jossa autot räjähtävät, nainen kirkuu ja pienen pienellä konepistoolilla osoitellaan vaikka tarjolla olisi jättimäinen revolveri. Mainio 70-luvun tuntu kannessa kuitenkin on. Pakko tuosta on yksi ylimääräinen pallo vielä antaa.
Pahaenteinen "Mitaleilla on aina toinen puolensa..." houkutti ihmisiä ostamaan, mutta ei varmastikaan kauhean hyvin, sillä viisi kirjaa myöhemmin koko pitkä kirjasarja lopetettiin.
Alareunassa näyttää vielä olevan taiteilijan signeeraus, josta ainakaan minä en saa selvää. Jos joku saa, kertokoon toki.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää