Richard Stark (oikea nimi: Donald E. Westlake): Maffia (Parker #2 (1974))
Kirja:
Kahteen kirjaan se jäi, tämä Vaasa Oyn julkaisema Parker sarja. Enemmänkin olisi suonut, että tässä sarjassa olisi saatu ulos. Mielellään näitä olisi varmasti väki lukenut jo 70-luvulla, ettei olisi tarvinnut odottaa 80-luvulle, että lisää saatiin. Tai sitten eivät lukeneet, koska vain kaksi kirjaa saatiin ulos.
Kovasti on synkkää ja kylmää ja tylyä elämä Parkerin maailmassa ja siihen joutuvilla ihmisillä. Lohdutonta arkipäivää ja likimain kaikki haluavat syystä tai toisesta "sammuttaa" (noin se oli suomennettu) Parkerin.
Ehkä juuri sen takia tämän luki mielellään. Tai sitten tämän voi ottaa oppikirjana, että ei se ole helppoa ja kaunista olla rikollinen. Kaikki kiusaavat.
Ei täydellinen, mutta ihan todella likellä täydellisyyttä.
Suomennos:
Tai sitten se täydellisyys jäi saavuttamatta suomennoksen takia. Kovasti kiirehdityn oloinen ja ei tätäkään oel taidettu englannista suomentaa. Parhaansa varmasti J. V. Ilkka yritti.
Kansi:
Sama karu kaveri kuin ensimmäisen kirjan kannessa, sama paita päällä mutta uuden aseen on jostain löytänyt. Nainenkin näyttää samalta kuin ensimmäisen kirjan kannessa mutta toisen paidan on saanut päälleen.
Niin 60-lukulainen kuva kuin vain voi olla. Kuohkeita tukkia, graafisia kuvioita tilanjakajassa ja rumia värejä. Ehkä juuri kaiken tuon takia hyvä kansi.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää