KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Outsider (oikea nimi: Aarne Haapakoski): Kuoleman varjostamana (Outsider-kirjasto #1 (1986))
Kirja: Vaikka Haapakosken Outsiderin nimellä tehtailemia kirjoja ja novelleja ja novelleistea koottuja kirjoja uusintajulkaistiin ja julkaistiin eri muodoissa, niin näemmä niitä sellaisiakin oli, mitä ei ollut julkaistu uudestaan tai koottuna. Tuohon reikään asettui Jalavan Outsider-kirjasto. Todella sääli on, että sarja ei jaksanut kuin viisi julkaisua. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä, mitä vielä olisi kätköistä löytynyt.
Sarjaa toimitti nyt jo valitettavasti edesmennyt guru Simo Sjöblom joka vielä tähän kirjaan on löytänyt alkuun vuonna 1916 julkaistun runon, joka on Haapakosken ensimmäinen julkaistu kirjoitus. Hienoa.
Tämäkin teos on alunperin julkaistu ensim jatkokertomuksena ja tässä ensimmäistä kertaa kirjana. Ajallisesti tämä sijoittuu Haapakosken uran alkupäähän, joten ehkä se selittää, miksi tämä on pohditumpi ja ei niin poikakirjamaisesti kirjoitettu kuin myöhemmät teokset. Tämä on aika perinteistä salapoliisisointia suomalaisessa maisemassa. Paljon miellyttävää ajankuvaa ja sujuvaa tekstiä. Todella hyvin välittyy kesän tunnelma ja lämpö.
Ensimmäinen kosketukseni yksityisetsivä Matti Kyttään. Voin lukea lisääkin.
Kansi:
Jukka Murtosaari oli kyllä taitava. Tässäkin kannessa on kaikki, mitä kirjassa tapahtuu ja kauniisti maalattuna. Sääli, että hänelle tuli lähtö ihan liian aikaisin enkä saa enää ihailla uusia miehen maalauksia.
Minä sanon: 
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää