Mystery Digest #1
Kirja: Ameriikan ihmemaassa tätä novellikokoelmaa nimeltä Mystery Digest jaksoi ilmestyä vuodesta 1957 vuoteen 1963, yhteensä 40 numeroa. Suomessa ei ihan noihin lukuihin päästy, parina ilmestymisvuotenaan lehtiä tuli vain 7.
Formaattina MD on ehkä viehättävimmästä päästä, kerrassaan mainion oloinen pikku vihkonen.
Seuraavassa lyhyet kommentit tämän numeron novelleista:
Harry J. Preston: Fifi: Ohoppista! Johan tuli kerrassaan alentuvaa suhtaumista naisiin ja sovinismia kerrakseen. Hymyilytti. Saiskohan sitä huutoa ja parkua jos nyt tämän tyyppisen novellin julkaisisi. Muuten hyvän olonen pikku dekkaripala tämä oli. Mitä nyt loppuratkaisu oli aika mölö.
Cappy: Lemmikki: Kerrassaan surullinen itsemurhakirje tämä novelli. Se on aina enstex surullista kun lemmikki kuolee, mutta ei tämä mikää mysteerinovelli ollut. Mutta kyllä tämän ilokseen luki, hyvä tämä oli.
Robert Phillips: Kaupungin tervein ruumis: Tämä sitten taas oli kunnollinen mysteeri-juttu. Who did it and how? Sujuva ja mielenkiintoinen, kantoi loppuun asti.
William Collins: Lainattu elämä: Miltähköhän vuosituhannelta tämä oli. Kovasti tuntui perinteiseltä vanhakantaiselta englantilaiselta kauhunovellilta, nykypäivän standardien mukaan kauhuaste jotakuinkin nolla. Kaikenlisäksi tarinakin oli loppuratkaisua myöten mölö ja paljon kysymyksiä jättävä. Lehdykän pisin juttu ja huonokin. Höps pois.
Suomennos: Hehe.... onkohan suomentaja sama kuin lehden päätoimittajaksi merkitty Keijo Luoto. Kuitennii, sama se, mutta pikkasen ontuvaa englanninkielentaito on. Varsinkin ilmaisujen. Jack Riisuja lienee alunperin ollut Jack The Ripper. Mutta sujuvia suomenkielisiä lauseita suomentaja on saanut aikaiseksi. Ei tökkiny.
Kansi: Söpöt kansikuvapojat valittu, toisella ihan tupakki ja toisella rusetti. Ennen sitä ostattiin ottaa valokuvia. Muuten koruton kansi, ruman keltainen, tyylikäs logo. "Vihdoinkin Suomessa" sanotaan myös kannessa. Kuinkakohan moni Suomalainen vuonna 1961 oikein tätä osasi odottaa? Takakannessa on hintalappu, joka sanoo, että "-.50 PENNIÄ". Halpa kuin happi, ottaen huomioon, että maksoin tästä divarissa 5.50Neuroa.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää