KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Al Cann: Kuristaja tuli sumusta (Mr. Chicago #1 (1969))
Kirja:
Vaikka kirjan toimittaja puolustaa tämän kirjan lopussa kioskikirjallisuutta (tai kuten kirjassa sanotaan: Viihdekirjallisuutta) nimimerkillä Viihdenikkari, niin kyllä tämä teos Mr. Chicago-sarjan avannut teos oli törkeän huono.
Mutta ei se kyllä alusta asti huono ollut.
Kirja alkoi todella mukavasti ja antoi odottaa paljon enemmän. Mutta heti kun kirjan päähenkilö Eliot Ness astui kuvaan, niin kirja muuttui kuin taikaiskusta typeräksi haahuiluksi. Välillä jopa surrealistiseksi, kun päähenkilö ihan täysin tyhjästä tepasti baariin joka oli kuin olikin rikokseen kuuluvien rikollisten rikollinen pesäpaikka. Eikä tuo tapahtuma ollut ainutkertainen. Ness myös teputteli taloon, jossa oli tuhmia ihmisiä. Ehkä kyse oli vain selvännäöstä tai masu tuntumasta.
Luojan kiitos, kirjassa ei ollut kuin 78 sivua joilla oli Jerry Cotton-maisesti kahdella palstalla, niin sen sai luettua loppuun. Kivuliaasti, mutta luettua kumminkin.
Vaikka kirjassa vahvasti annetaan ymmärtää, että tämä olisi jenkki-alkuperää, niin kyllä tämä on ihan Saksmannilandiasta lähtöisin. Johan sen kertoo copyright-tiedotkin, jossa seisoo: "Martin Kelter Verlag, Hamburg". Kirjailijan Al Cann nimen taakse kätkeytyy mies nimeltä Albrecht Peter Kann, jonka kirjoittamia juttuja on julkaistu myös Kovat palat-sarjassa. Niistä en ole yhtään en ole vielä lukenut, mutta toivon, että ne ovat parempia kuin tämä kikkare.
Suomennos: Sirkka Tuominen on suomentanut paljon saksalais-alkuperäisiä teoksia, mm. Tarkastaja McCormickia. Kyllä Sirkka kärsivällisesti kääntää, ihan sujuvasti, mutta mukana on tyypilliset hassuudet mitä aina on 60-luvun viihdekirjallisuudessa.
Kansi: Kannen nainen sanoo "Iiik". Ystävällisesti kirjaan on painettu, että kuva on elokuvasta "Kissan silmät" jota sitäkään en ainakaan muista nähneeni.
Tyylikäs yhtenevä kansimalli oli käytössä koko Mr. Chicagon ilmestymisen ajan. Isossa mustassa palkissa sarjan nimi jonka alla mustavalkoinen valokuva jossa alareunassa punaisella painettu teoksen nimi. Ihan tyylikäs, mutta jotenkin halpa. Mutta tuo halpuus sopii hyvin, sillä onhan kirja itsessäänkin painettu vessapaperille.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää