Outsider: Tohtori Capran robotti (Pekka Lipponen & Kalle-Kustaa Korkki #1 (1965))
Kirja:
Haapakosken jälkeen nimimerkin Outsider taakse piiloutui ehkä suurin tuntemattomista suomalaisista senttareista, Seppo Tuisku. Ilmeisesti Tuisku omalla nimellään julkaisi vain kourallisen tekstejä mutta elämänuransa, jääden kuitenkin ilman hälle kuuluvaa kunniaa ja patsasta, hän teki nimimerkin Outsider takana.
Koska Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki omissa lehdissäänkin silloin tällöin kohtasivat ja koska lehdet myivät kuin näkkileipä niin ei tullut mitenkään yllätyksenä, että kahdelle sankarille luotiin oma lehti. Joka toisin ei ihan valtaisaa menestystä kuitenkaan osakseen saanut, sen todistaa jo 12 numeroon jäänyt ilmestyminenkin. Toisaalta, työtaakkakin Tuiskulle alkoi olemaan melkoinen, kolme kuukausittaista lehteä kirjoitettavana. Se voi olla syynä siihen, että tässä tarinassa oli aika vasemmalla kädellä tehdyn tuntu.
Juonellisesti menään siitä mistä aita oli matalin. Mukana oli koko Suomi-filmin standardikaarti, arasta mustasta Molly-palvelijasta joka lihaisa ruumis hyllyen juoksi peloissaan huoneesta ulos, käsiään heilutellen. Unohtamatta Mollyn pikkaisen yksinkertaista neekeri-aviomiestä. Miten niin rasistinen maailman katsomus? Hei! Se oli vuosi 1965. Itse olin silloin -5 vuotta vanha.
Pekka Lipponen on enemmän tässä tarinassa pääosassa kuin Kalle-Kustaa Korkki. Se on ymmärrettävää, sillä Lipponen oli tarinan ilmestymisen aikaan huomattavasti suositumpi kuin Korkki. Mikä on sinänsä sääli, sillä minua Lipposen hahmo on aina enemmänkin ärsyttänyt änkyttämisellään, savon murteellaan ja hosumisellaan. Korkki on Lipposen vastakohta ja miellyttääkin minua enemmän herrasmiesmäisyydellään ja naisten naurattajuudellaan.
Tässä tarinassa Korkki lähinnä parilla sivulla käy sanomassa jotain nasevaa ja juoksi muille teille naisen kanssa.
Kuitenkin tarina itse on mukava välipala, vauhdikas, samaan tapaan typerä kuin Pekka ja Pätkä elokuvat. Ilokseen tämän luki, yhtään nikottelematta. Ei ihme, että Outsiderin kirjat ovat niin suosittuja ja haluttu keräilykohde. Hyviä nämä ovat.
Kansi: Koko 12 numeroisen historiansa ajan Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki noudatti samaa ulkoasua, mikä kieltämättä näyttää komealta. Samat vihreät reunat ylhäällä ja alhaalla sekä musta palkki jossa laadun takeena Outsiderin nimi. Tyyli tajua potenssiin usea osoitti silloinen graafikko. Kannen kuvassa on robotti, on, joten tarinaan liittyminen on sata. Kaipa tuo valkotakkinen mies sitten on Capra. Uhkaavan näköinen robotti, ei siinä mitään. Mistäköhän leffasta tuo kuva on?
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää