Walter Wager: Kaikki pelissä (Korppisarja - Viihdeviikarit #5 (1985))
Kirja: Walter Wager, mies mm. Puhelimen takana (johon perustuu Die Hard 2) on myös kirjoittanut tämän kolmannen osan kuvan kauniin Alison Gordonin seikkailuja. Gordon on yksityisetsivä, jonka palveluksiin USAn hallitus turvautuu silloin, kun sen omat voimat eivät riitä ja pissi pääsee pöksyyn. Niin käy myös tässä kirjassa, jossa tuhmat aikovat syöstä USAn "heikon" hallituksen vallasta ja asettaa valtaan "vahvan" hallituksen. Jaha.
Kirja on kuin action elokuva, etenee mukavasti ja on ihan hyvää aivot off-asentoon lukemista. Paljon ampumista, ei omantunnon tuskia, tosi miesten meininkiä. Etenee kokoajan, mutta töksähtelee, kun mitään ei tapahdu, loppua kohden tosin tuntuu, että Wagerilta alkaa kiinnostus koko juttua kohtaan loppumaan tai sitten se vain olin minä, jolta alkoi kiinnostus loppumaan.
Suomennos: Heikki Ruster on ihan pätevän päivätyön tehnyt. Kiitosta eritoten eri USAn hallituksen virastojen ja poliisilaitosten nimi lyhenteiden selittämisestä alaviitteissä. Mutta olisi sen "whiskey"-sanan voinut kääntää "viski".
Kansi: Kansi antaa ymmärtää, että Korppisarjassa julkaistaan ns. tasokkaampaa rikoskirjallisuutta, syvällisempää. Mutta actionia tämä on. Ihan hieno kansi, SAPOmaisen tyylikäs.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää