Theodore Prett: Tähden varjossa (Korona #2 (1967))
Kirja:
Voi voi miten surullinen rakkaustarina tämä olikaan.
Vaikka Juri Nummelinin Pulpografia väittää, että kirja kertoo näyttelijättärestä, joka pääsee tähdeksi käyttämällä vartaloaan, niin ei se nyt ihan noinkaan ole. Päähenkilö on mies (Danny Rattigan) joka saa kiksinsä ja intonsa naisia kohtaan vain ja ainoastaan, jos naisella on jotain annettavaa Dannyn uralle. Taustalla kuitenkin on kokoajan Dannyn epätoivoinen rakkaus nuoruutensa ensirakkautta kohtaan. Ja tuo rakkaus vie Dannyn turmioon pistämällä Dannyn käyttämään alkomahoolia kohtuuttomasti ja sitä kautta juomaan oman uransa rappiolle.
Eli: Voi voi, miten surullinen rakkaustarina tämä olikaan. Löysin yhden kuvauksen (sekä kannen tuohon alkuteokseen. Kannen joka sopii aiheensa perusteella uskomattoman hyvin kirjan sisältöön.

Dannyhän ei jättänyt jälkeensä kuin särjettyjä sydämiä.) joka kertoi, että tuossa alkuteoksessa on 282 sivua. Sama sivusto kertoo myös, että "The book has plenty of sex". Tässä Korona-sarjan kirjassa on 191 sivua eikä seksiä nimeksikään. Sensuuri, hieno taiteenala.
Mutta kuitenkin, hyvä maku tästä kirjasta jäi jälkeen. Samalla innolla tätä luki kuin esim. Mötley Crüen The Dirtin. Siinä on jotain niin kiinnostavaa lukea, kun ihmisillä alkaa menemään oikein huonosti ja varsinkin kun se huonosti meneminen johtuu ihan tasan ja ainostaan ihmisestä itsestään.
Lämpimästi suosittelen lukemaan. Varsinkin kun kirjan viimeisellä sivulla seisoo mainos, joka on kuin luotu miehille, jotka lukevat tämmöisiä kirjoja.

Suomennos: Heikki Suikkanen taisikin olla Finnbooksien vakiosuomentaja. Ja mikä ettei, tästäkin suomennoksesta hän suoriutui kunnialla ja hyvin. Tapu tapu ja bravo.
Kansi: Vaikka alkuperäinen kansi onkin hyvä, niin ei huono ole tämäkään. Tosin tuo kirjan nimi on kyllä ääripäällekäypä ja runttaa alleen tuon komean kuvan.
Jotenkin Sean Conneryn näköinen tuo mies. Toivottavasti hän ei kuitenkaan polta reikää tuolla tupakillaan pöksyihinsä. Vaarallisen lähellä on jo.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää