Lee Baxter: Pankkiryöstön kohtalokas vaaleavärikkö (Komisario #1/1972)
Kirja:
Voihan taivaan vallat. Tällä numerolla Kustannus Oy Williams päätti korkata Komisario-sarjan Suomessa. Voi taivan vallat miten kömpelö, tylsä ja huono tämä oli.
Kun nyt kuitenkin alusta asti oli selvää, että missään vaiheessa ei ollut tarkoitus minkään asteista alkuperäisnumeroihin liittyvää kronologiaa noudattaa, niin olisihan tämä sarja voitu aloittaa edes hyvällä Komisariolla, jollainen ainaskin yksi löytyy (#5/1973).
Mutta tämä.... tämä oli vain... huono.
Ei varmaankaan aiheuttanut potenttiaalisissa lukijoissa mitään: "Jihuu" efektiä, todennäköisempää oli, että saatiin aikaiseksi "kaikenlaista" efekti.
Roi de Janeirossa Jo Walker tällä kertaa koheltaa olisi kirjaltaja edes pikkuisen voinut panna yritystä jonoon ja edes pikkaisen Rion kuvausta mukaan saada. Nyt kuvaus paikasta jää kommenttiin "Kuuma".
Eikä henkilöiden kuvaus yhtään sen tukevammalla pohjalla ole. Paperinohuita henkilöitä tekemässä paperinohuita tekoja. Ilmeisesti tällä tavoin kuvattiin setelipaperia, jonka parissa tässä häärättiin. Eikä edes tämä kömpelyys jaksanut naurattaa.
Joku edellinen omistaja oli tästä lehdestä sieltä täällä kappaleita merkinnyt ja joitakin kohtia alleviivannut. Merkityt kappaleet eivät kuitenkaan olleet sexiä saatika mitenkään edes hyviä tai juonen kannalta tärkeitä ja sama pätee myös alleviivauksiin (esim. "erinomaista viskiä")
Suomennos: Hoi voi Huttusen Tuula. Ilmeisesti 70-luvulla kovinkin moni ihminen joi Pourponia.
Muutenkin useat lauseet piti lukea moneen moneen kertaan, että sisäisti mitä Tuulan päässä oli liikahdellut. Vaikeita lauserakenteita.
Tiedä sitten onko kyseessä latojan moka vai suomentajan erhe, mutta yhdessä tappelukohtauksessa päähenkilö Jo:n nimi muuttuu Jeffiksi. Ei siinä mitään, ihan ymmärrettävä erhe. Sääli vaan, että Jeff kuoli muutama sivu aiemmin.
Kansi: Keltanen kansi, ruma polo-paita ja varmastikkin mukavat keltaiset kalsarit. 70-luku, estetiikan multihuipentuma.
Kannen kruunaa siihen painettu lyhyt juonikuvaelma joka kiteytyy sanoihin: "Naisellakin voi olla aivot". Onko noin?
Se miellyttää kyllä silmää, että tuolla naisella on ns. normaali vartalo.
Takakannessa mainostetaan "Uusi iso keräilysarja 72 73. Jääkiekko. Kerää vaihda voita". Ja vielä "Oho! Onhan taas makeet palkinnot!" Ja nuo "makeet palkinnot ovat:
-Jääkiekkomailoja
-Moskovan MM-matkoja
-Kanadan matka
Ilmeisesti nuo matkat eivät kuitenkaan olleet ihan parasta a-ryhmää, kun jääkiekkomailat mainitaan ensimmäisenä palkinnoissa.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää