Stephen Frances: Kuolen huomenna (Hank Jason #11 (1965))
Kirja:
On ollut kolmea koulukuntaa, että onko Stephen Francesin kirjoittamia Hank Jasoneita (tai Hank Jansoneita) julkaistu suomeksi. Ensimmäiset vannovat, että "ei", toiset "ei voi todistaa" ja kolmas, että "kyllä". Itse kuulun tuohon kolmanteen ja väitän mm. että suomalainen Hank Jason #66 on hänen kirjoittamansa. Tämän kirjan myötä iInternetin suosiollisella avustuksella löysin sitten tämän sivun: http://www.ashrare.com/hank_janson.html ja sieltä löytyi ote kirjan ensimmäisestä sivusta. Ja huisin keikkaa! Sama kirja se on kuin tämä! Eli on ainakin yksi Francesin Hank Jason (tai Hank Janson) suomennettu.
Pelkästään hyvää olen Francesin kirjoittamista Jasoneista (tai Jansoneista) olen kuullut, lähinnä hyvältä ystävältäni, Basingstoken ruhtinas Jim Barkerilta, joka on niitä enemmänkin lukenut. Ja tämän lukeneena, voin yhtyä miehen mielipiteeseen. Tämähän oli suorastaan loistava!
Ei tätä voi kyllä rikoskirjallisuudeksi kutsua, saatika jännäriksi, tapahtuihan kirjassa oikeastaan se ainoa varteenotettava rikos vasta sivulla 94. Lähinnä tätä voisi luonnehtia draamaksi. Samalla tavalla draamaa kuin esim. Shield, jossa rikokset ovat vain lisämauste.
Ilokseen tätä luki. Hank Jasonista (tai Hank Jansonista) paljastui pehmeämpi puoli, melkein parku sankarilta pääsi kun sydäntä koskevia asioita näki. Sekä idioottisempi puoli, kun rintaan ammutun naisen verilammikossa makaavana löytää: "Rakkaani puhu minulle. Onko sinuun sattunut?"
Mutta oikein mainio ja hyvä kirja. Lue toki.
Suomennos: Carita Alménin suomennoksista ei voi puhua kuin hyvää.
Okei, tuo ilmaisun "rakkaani" käyttö pikkaisen tökki. Alun perin tainnut lukea "darling".
Kansi: Tuolta ylempää löytyvän linkin alta löytyvä alkuperäinen kansi on parempi kuin tämä lysyhartiainen blondin hiplaamassa rinulin olkainta.
Kovasti pidän violetista väristä, joten tuo sarjan logo Lugereineen hivelee silmää.
Kenen mielestä ikinä, kuuna päivänä, milloinkaan oli hyvä idea divarissa kirjoittaa mustalla tussilla kirjan kanteen myyntihinta? Tosin, nostalgiamielessä, tuo sopii tuohon kuin nakki.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää