Jory Sherman: Vegasin vampyyri (Horror #1 (1988))
Kirja:
Näemmä toinen kerta kun tämän kirjan lukaisin. Ekan kerran näytän lukeneen tämän saman vuonna kun tämä ilmestyi. Eipä tuosta lukukerrasta mitään muistikuvia ollut jäänyt. Ihan kuin ekaa kertaa tätä kirjaa olisin lukenut.
Päähenkilönä tässä kirjassa on Tohtori Russell Chillders (takakannen mukaan "Childers") ja tämä on neljäs osa sarjaa nimeltä Chill. Ainakin seitsemän näitä on englanniksi ilmestynyt. Suomessa aloitettiin siis tämäkin sarja keskeltä sarjaa ja sen julkaiseminen lopetettiin numeroon 5. Toisaalta sääli, olisi mukava tietää, mitä ovat nuo asiat, joihin tässä kirjassa viitataan. Toisaalta, ihan hyvä, että noin vähällä julkaisemisella selvittiin, ei tämä ainakaan kauhean hyvä ollut. Mutta silti viisi vuotta tämän painoksen jälkeen, jonkun mielestä oli hyvä idea ottaa tästä uusi painos.
Perus vampyyri-viihdettä. Pikkuisen uuden näkökannan touhuun antoi tapahtuma paikka eli Las Vegas. Vaikka ei sekään kauhean pitkälle kantanut.
Kyllä tämän luki, mutta ei tämä hyvä ollut. Ihmekkään, että ei ollut jäänyt muistikuvia.
"Hyytävää kauhua" seisoo kannessa. Ei hyytänyt. Ei yhtään, missään vaiheessa.
Olin näemmä jättänyt tähän kirjanmerkiksi postimerkkejä. 6.30,- edestä. Lähetty 12.7.88 Helsingistä. Mitäköhän olin tuossa paketissa saanut?
Suomennos: Tyypillistä tökkimistä Sappiselta. Juuri sellaista kuin ei tunne kaikkia ilmaisuja englanniksi tai suomeksi. Esim. "Tuntui kuin hän olisi täyttänyt ajatuksensa valkoisella äänellä". Alkuperäinen ilmaisu oli "white noise"…. tai sitten "- Kestäkää minua vielä hetki, Chill sanoi". Alkuperäinen virke taisi olla "Bare with me".
Kansi: Pahoinvoiva mies, parkuva nainen ja kaksi jättimäistä luotia. Irtonaisia kuvia, eivät liity mitenkään mihinkään. Hyvällä tahdolla voi ajatella, että tuo nainen kohtaa juuri vampyyrin, mutta…. ei. Tyhmä kuva. Mutta Horror-logo on komea!
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää