KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Cynthia Mason: Ms. Murha(Collector antologia #2 (1992))
Kirja:
Se kuka ikinä Book Studiolla sai idean Collector antologiasta, ansaitsee mitallin. Varsinkin kun sarjan alussa kirjojen koko oli tälläinen miehekäs B5 ja paperi tuo mukavia muistumia alkuperäisistä pulp-kirjoista, halpaa ja karheaa.
Sääli vain, että ainakaan tässä sarjan toisessa oassa sisältö ei pääse lähellekään ulkoasua. Jos tämä oli 90-luvun alussa naisdekkareiden taso, ei kauhean hyvin mennyt, vaikkakin kokoelman novellit ovat laatulähteistä ammennettu.
Seuraavassa lyhyet kommentit kirjan novelleista:

- Mary Higgins Clark: Jänis: Clark on tunnettu romaaneistaan, joista ainakin isäni pitää.
Itse en ole yhtään niistä lukenut. Mutta kyllä tämä novellin mittainen tutustuminen naiseen hyvän maun jätti. Yksi kokoelman parhaista.
-Janet Stockley: Constitution Street: Ai kauheeta, miten naista voidaankaan miesten maailmassa syrjiä vaikka nainen on taitavampi.
Ai kauheeta. Kyllä.
Julistusta.
- Ruth Rendell: Keltaiset liljat: Jostain syystä, kun tätä luin, oli kokoajan tunne, että olen tämän joko lukenut jossain tai sitten nähnyt tämän tarinan telkkarista. Ei tämä huono ollut, mutta tuttu.
- Faye Kellerman: Sormus: Tarina, jota pidin koko kokoelman parhaana. Lyhyeen mittaan saatu paljon sisältöä ja henkilöhahmoista pidettäviä. Lisää tätä tasoa, kiitos.

- Antonia Fraser: Tyttö joka halusi nähdä Venetsian: Sääli, että edellisen novellin tasoon ei ylletty, ei lähelekkään. Ehkä se oli edellisen hyvyys joka sai tämän seuraavan maistumaan niin kuralta.
- Elizabeth A. Dalton: Yläkertalaiset: Ja taas naista kohdellaan kaltoin. Eikö naiskirjailija saa muusta aikaan draamaa kuin siitä, että kanssanaista kohdellaan kaltoin?

- Sara Paretsky: Takamoku Joseki:
Näemmä saavat. Ihan mukiinmenevä salapoliisitarina. Ei hyvä, ei huono, mukiinmenevä.
- Patricia McGerr: Kauhun kahleet: Israel-panttivanki-draamaa naisnäkökulmasta. Mielenkiintoinen valinta, mutta tylsästi toteutettu.
- Amanda Cross: Kadonnut professori:
Harrastelija-yksityisetsivät, jotka kompastuvat rikoksiin, ovat mielenkiintoisia. Ajatuksena oli tämäkin, toteutuksena kuiva.
- Dorothy Salisbury Davis: Vanhat ystävykset: Se taisi olla Davis, joka muutamalla kirjoja harrastavalla sivustolla on tuomittu tylsimmäksi naiskirjailijaksi ikinä ja hänen teoksensa rikoksiksi ihmiskuntaa vastaan tylsyydessään. Tämä taitaa olla ensimmäinen, mitä häneltä luen. Ei se ainakaan tuota em. tuomiota poistanut.
- Carolyn Jensen Watts: Clara Catesin ensimmäinen juttu: Tässä tarinassa sitten taisi olla vastakkainen efekti, kuin tuossa vähän aiemmin oli. Huonon tarinan jälkeen tämä keskinkertainen tuntui paremmalta kuin se olikaan. Nyt tämä toimi.

- Celia Fremling: Syylisyyden tunnot
: Tarinat, jotka alkavat kirjastossa ja kuvailevat kirjastoa, ovat hyviä, sillä kirjastot ja kirjakaupat ovat hyviä. Pisteet siitä tälle. 
- Joan Hess: Lisätutkimuksia: Onko ruusun sisin terälehti pehmeä? Ja tuo oli ainoa muistikuva, mikä tästä tarinasta jäi.
- Anne Perry: Kuolema hotellissa:
Toinen ensikertalainen salapoliiseilee. Ehkä myöhemmät tutkimukset olivat mielenkiintoisempia. Pitäisikö selvittää? Ainakaan tämän jäljiltä ei pakottavaa tarvetta jäänyt.
- B. K. Stevens: Missä on Jennifer?: Tarina, joka tuntuu pidemmältä kuin onkaan ei välttämättä ole huono asia. Se voi tarkoittaa, että tarinassa on paljon sisältöä. Mutta valitettavasti tässä se tarkoitti, että tarina oli vain tylsä.
Suomennos: Sjöblom tarjoili varsin tasalaatuista ja hyvää suomennosta. Pohdittua ja sujuvaa. Tuli mieleen ajatus, että onkohan Sirkka-Liisa Sjöblomilla jotain tekemistä kirjallisuusguru Simo Sjöblomin kanssa?
Kansi
: Huulipunatahra, joka antaa mielikuvan veritaharasta pinkillä kankaalla. Mutta mikä on tuo musta tikku?
Peter Mustonen teki lukuisia kansia Book Studiolle ja hyvin tekikin. Nyttemmin mies tuntuu kadonneet maanpäältä, mikä on sääli, sillä Suomessa on ihan liian vähän hyviä kansimaalareita.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää