James Hadley Chase: Ei kukkia tytölle (James Hadley Chase #2 (1979)
Kirja:
James Hadley Chase lienee yksi eniten suomennettuja kioskikirjailijoita ja mikä ettei, kovin sujuvaa ja hyvää luettevaa kaikki Chaset taitavat olla. Useissa sarjoissa miehen kirjoja on myöskin julkaistu, myös sellaisissa, joita en kioskikirjallisuudeksi lue. Tämäkin kirja on toisen painoksen toinen painos.
Ei kukkia tytölle, alkuperäiseltä nimeltään No Orchids for Miss Blandish, on James Hadley Chasen esikoisteos ja esikoisteokseksi älden hyvä, oikein valmiin oloinen ja brittiläiseksi niin amerikkalainen kuin olla voi. Normaalisti brittiteoksista huokuu aina, oli kyse millä vuosikymmenellä tahansa vaikuttavasta kirjailijasta, tietty brittiläisyys läpi. Mutta tämä olisi voinut olla ihan alkuperäisen jenkin tekemä teos. Tiä sitten, onko se hyvää vai pahaa.
Pahoja ihmisiä tekemässä pahojaan ja megapahiksena Slim, joka sitten onkin oikein sadistinen pikku paskiainen. Vaikea uskoa, että tuollainen hahmo syntyi englantilaisen kynästä vuonna 1939.
Rajua meininkiä, ihmiset pelaamassa pelejään joissa kuitenkin tietävät häviävänsä, mutta kuitenkin pelaavat.
Huumeita, väkivaltaa, kidnappaus, raiskauksia, alkoholismia…. kaikki 227 sivussa. Hengästyttävää.
Suomennos: Sama suomennos tämä on kuin ensimmäiselläkin julkaisu kerralla. Uolevi Maajärvellä taisi olla parempi päivä suomentamisessa, sillä tämä oli ihan pätevästi käännetty. Välillä miehen kynästä tulee sellaisia käännöksiä, että tiedä oikein osasiko mies englantia kuin auttavasti. Mutta hyvin tehtävästä oli tässä tapauksessa suoriuduttu.
Kansi: Vaasan kustantamassa ensimmäisessä painoksessakin oli tämä sama kansi mutta mustalla pohjalla. Kyseisellä värillä varustettuna kuva toimii paremmin kuin tämä valkoisella pohjalla olelva. Ihan kiva kuva. Jos tuo mustakäsi tuossa on tarkoitettu Slimiksi, niin olisi kyllä voinut olla rasvainen tukka pojalla. Jos nyt haluaa pikkasen nipottaa

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää