KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Robert Bloch: Kauhu-7 (Belmont (1964))
Kirja: E. O. Savolaisen kirjapaino kustansi tämän ohuen, mutta silti luettuna tyydytyksen tunteen tuoman novellikokoelman. Yritin löytää tietoja ko. kustantajasta, mutta ne harvat tiedot, mitä sain kaivettua, olivat kustannustoiminta urheilutietokirjojen saralla. Joten mikä sai heidät vuonna 1964 julkaisemaan tämän, on mysteeri.
Robert Bloch lienee aina muistettavan miehenä, jonka kirjaan perustui Psyko. Toisaalta, tuskin tuo miestä häiritsikään ja asian varmistamin on lievästi hankalaa, koska tuo taitava kirjailija kuoli 1994.
Mutta kirjojen lisäksi, Bloch oli tuottelias ja tasavahva novellikirjailijakin. Vaikka ei näistä kauhun tunteita saatika jännityksen väristyksiä oikein irronnut, niin mielellään nämä luki. Ihan samalla tavalla kuin on Shokkien tai Kauhujen kanssa. Hyvää tarinaa, mutta aika vähän taitaa olla kauhun ohi mennyt.
Näemmä lukenut kirjan ensimmäisen kerran vuonna 1989. Jonkinlaisen vaikutuksen tehnyt, kun vieläkin oli tuttuja kohtauksia. Lisäksi kirja on kiertänyt omistuskirjoitusten valossa enemmänkin: "Jouni Wääräkangas 4.8.1989" ja "31.8.1965 (nimi sotkettu)".
Suomennos: Sujuvaa ja koossa pysyvää suomea tuntemattomaksi jäävä suomentaja sai aikaiseksi. Ei häirinnyt mikään.
Kansi: Alkuperäistä kantta käytetty tässäkin versiossa. On iso irtopää, joka epäilevästi mulkoilee lukin seitin tuhrimaa seiskaa. Mutta onpahan irtopäällä sentään punainen tukka, jos jotain hyvää tuosta kannesta haluaa löytää. Sekä tietty, että naisen kasvot on kauniisti maalatut. Mutta ruma kansi tuo on.
Ja kanteen on jätetty alkuperäisen kustantajan Belmont-logo, himmeällä. Mystistä toimintaa. Ehkä tarkoituksena on kuvata, että kirjakin on mystistä toimintaa.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää