KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Jean Bruce: Agentti OSS 117 leikkii tulella (Agentti OSS 117 #5 (1967))
Kirja:
Agentti OSS 177 sarjaa julkaistiin Suomessa varsin silpusti. Minkäänlaista kronologiaa ei ollut olemassakaan saatika, että sarja olisi aloitettu likimainkaan varhaisista teoksista. Tämä kirja numero 21 oli varhaisin, joten olisi voinut luulla, että Jean Bruce (oikealta nimeltään Jean Brochet) olisi tähän mennessä päässyt kömpelyydestä eroon.
Sääli, että myöhempiä teoksia ei ole suomennettu, sillä Brochetin kakarat jatkoivat kirjasarjan tuottamista itse sarjan luojan kuoleman jälkeen.
Valitettavasti, tämä kirja on yksinkertaisesti tylsä, kömpelö ja huono. Tasan yhtä hyvää kuin ranskalainen rock. Tosin surrealistisempaa.
Tuhmat pojat vapauttavat vangitun kaverinsa poliisien maijasta ja pistävät tilalle gorillan. Kaipa semmonen sitte oli helppoa saada käsiinsä.
Suomennos: Tämä taisi olla ensimmäinen kirja, jonka tiedostan, että Matti Brotherus on suomentanut.
Ihan jouhevasti tuotettua suomea, ei siinä mitään. Pitänee pistää pieneen mustakantiseen kirjaan ruksi kohtaan: "Sujuva" Brotheruksen nimen viereen.
Kansi: Rafael Cortiella on yksi niistä taiteilijoista, joiden kannet tunnistan melko helposti. Tietysti se auttaa, että taiteilija on tuuppasi nimmarinsa hyvin näkyvästi kansiin. Sivuillankikin löytyy nippu kansia, joiden epäilen olevan Cortiellan käsialaa, mutta koska varmuutta en ole asiaan mistään saanut, en ole kehdannut pistää Cortiellan nimeä kannen viereen. Tämän kirjan kansi kieltämättä sopii kirjan tarinaan, hiippailua revolveri kourassa, puku päällä, kohti uhkaavaa taloa. Todella nätisti toimiva kuva ja hyvin toteutettu. Lisäksi minua miellyttää tapa, jolla tämän kirjasarjan nimi ja itse teoksen nimi aina linkittyvät toisiinsa. Kannesta tulee toinen pallo tälle kirjalle.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää